Voetbalzaken

De achternaam van mr. Kim Kieft zegt genoeg: zij heeft affiniteit met voetbal. Dat zij zich als strafpleiter ging specialiseren in voetbalzaken was dan ook geen verassing.
Zij staat sporters, supporters, bestuursleden of andere sportliefhebbers bij in zowel straf- als bestuurszaken.

Sinds 10 september 2010 is de Voetbalwet officieel ingevoerd. In de afgelopen jaren zijn verschillende Richtlijnen, Aanwijzingen en Reglementen ontwikkeld om overtredingen binnen de voetbalwereld hard aan te pakken. Veel supporters voelen zich benadeeld door al deze regelgeving. Mr. Kim Kieft begrijpt dit als geen ander.

Zij ziet in haar praktijk regelmatig supporters die worden aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. In veel gevallen blijkt de aanhouding onrechtmatig.

Daarnaast gebeurt het steeds vaker dat de KNVB of de strafrechter iemand een stadionverbod oplegt. Dit kan verschillende redenen hebben.
De KNVB kan een (landelijk) stadionverbod opleggen zodra zij een melding van het openbaar ministerie, de club of vanuit de eigen organisatie krijgen. Een stadionverbod kan worden opgelegd aan een persoon met een seizoens- of jaarkaart die een overtreding begaat op een wedstrijddag in of nabij het stadion. De duur van een stadionverbod wordt bepaald door een richtlijn. Naast een stadionverbod kan de KNVB ook een boete opleggen.

Bent u het niet eens met een stadionverbod of bent u aangehouden rondom een voetbalwedstrijd? Neem dan direct contact op met mr. Kim Kieft.